Linkuri accesibilitate

Fostul primar al sectorului 1 din București, inculpat într-un dosar de trafic de influență și spălare de bani


Daniel Tudorache

Direcția Naționala Anticorupție de la București a confirmat inculparea lui Daniel Tudorache, fost primar al sectorului 1 din București, într-un dosar de trafic de influență și spălare de bani, precum și stabilirea unei cauțiuni de un milion de euro.

În același dosar s-a mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de alte două persoane fizice, fosta soție și o persoană fizică aflată în anturajul primarului, pentru infracțiunea de complicitate la spălarea banilor, respectiv trafic de influență.

Potrivit DNA, în perioada în care a ocupat funcții publice (2008-2018), inculpatul Daniel Tudorache ar fi beneficiat de sume de bani disproporționat de mari comparativ cu veniturile sale licite.

Pentru a ascunde originea sumelor de bani presupus a fi fost obținute în mod nelegal, acesta ar fi interpus două persoane (soția și menajera), care au acționat ca proprietarii aparenți ai sumelor de bani cu scopul ca, prin cele două, sumele să fie introduse în circuitul civil.

Banii astfel introduși în circuitul civil ar fi fost utilizați pentru a achita excursii în străinătate, bijuterii, articole vestimentare de lux atât din țară, cât și din străinătate, autoturisme, imobile, școli private, acordarea de împrumuturi, constituirea de depozite.

Mai multe AICI.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG