Linkuri accesibilitate

Franța, proteste reduse de 1 mai


Protest de 1 mai la Paris, Franța.
Protest de 1 mai la Paris, Franța.

În Franța, mii de oameni s-au alăturat tradiționalelor proteste de 1 Mai, în pofida restricțiilor sanitare, pentru a cere justiție economică și socială și pentru a-și exprima opoziția față de planurile guvernului de a schimba beneficiile pentru șomaj. Cu toate acestea, participarea a fost mult mai mică decât este tradițional, de 1 mai, relatează AFP.

În jur 300 de marșuri de protest fuseseră anunțate la Paris și în alte mari orașe din țară, precum Lyon, Nantes, Lille și Toulouse.
În capitala franceză, sindicaliștilor li s-au alăturat membri ai mișcării „Vestele Galbene”, care în urmă cu trei ani au declanșat un val de proteste antiguvernamentale, dar și lucrători din sectoarele dur lovite de restricţiile pandemice, precum Cultura.

Majoritatea marșurilor au fost pașnice, deși la Lyon poliția a făcut uz de gaze lacrimogene pentru dispersa un grup de circa 200 de persoane care aruncau cu artificii.

De asemenea, 17 persoane au fost arestate până la această oră la Paris, unde 5.000 de polițiști au fost desfășurați, potrivit prefecturii poliţiei din Paris.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG