Linkuri accesibilitate

Gardienii cercetați în dosarul „Andrei Braguță” și-au primit sentinţa


Gardienii cercetați în dosarul „Andrei Braguță”, tânărul care a murit în izolatorul de detenție preventivă din Chișinău in august 2017 și-au primit astăzi, 4 iunie, senţinţa. Contactat de agentia IPN, unul dintre avocaţii familiei, Vadim Vieru, a precizat că opt dintre ei au fost condamnați la câte trei ani de închisoare cu suspendare. Cinci au fost condamnaţi la închisoare cu executare , dintre care 4 la trei ani și sase luni şi unul la patru ani.

Vadim Vieru a menţionat că familia tânărului va contesta decizia instanței pentru a cere pedepse mai severe pentru toţi inculpații.

Pedepsele au fost dictate de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. Sentințele pot fi atacate în termen de 15 zile.

Andrei Braguță a murit în spitalul Penitenciarului nr. 16 (Pruncul) din Chișinău, în august 2017, unde a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Potrivit raportului de expertiză medico-legală, cauza morții a fost insuficiența respiratorie, pe fundal de bronhopneumonie purulentă. Procuratura a publicat imagini video care arată că Andrei Brăguță, care din 2012 se afla la evidența medicului psihiatru, a fost bătut cu bestialitate de către colegii de celulă, iar gardienii din izolator nu fac nimic pentru a-i opri.

Vezi comentarii

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG