Linkuri accesibilitate

Germania este împotriva revenirii Rusiei în G7


Ministrul de externe al Germaniei, Heiko Maas

Germania spune că este împotriva revenirii Rusiei în G7 sugerată de președintele american Donald Trump. Într-un interviu publicat luni, ministrul de externe german Heiko Maas a reamintit că expulzarea Rusiei din acest grup al principalelor economii democratice a avut loc după ce Moscova a anexat Crimeea, în 2014, și a intervenit de partea separatiștilor în estul Ucrainei.

“Cât timp nu avem o soluție acolo, nu văd nicio șansă” ca Rusia să revină în G7, a spus Maas. Președintele Statelor Unite a sugerat readmiterea Rusiei în G7 în luna mai, când a anunțat că amână, până în septembrie, summitul anual al acestei organizații, din cauza pandemiei de coronavirus.

Trump a spus atunci că ar vrea să extindă lista invitaților la summit pentru a mai include liderii din Australia, Coreea de Sud, India și Rusia. Ministrul german de externe a mai spus în interviu că relația cu Rusia este dificilă și în alte chestiuni, în care este nevoie de participarea Moscovei pentru găsirea de soluții, inclusiv în chestiunea Siriei și cea a Libiei.

XS
SM
MD
LG