Linkuri accesibilitate

Germania susține noi sancțiuni economice împotriva Belarus


Roman Protasevici și Sofia Sapega, reținuți la Minsk după deturnarea zborului Ryanair.

Ministrul german de externe Heiko Maas a pledat pentru noi sancțiuni economice drastice împotriva regimului autoritar al președintelui belarus Alexandr Lukașenka, înaintea reuniunii de luni a miniștrilor de externe din Uniunea Europeană care va discuta noi măsuri punitive.

„Cred că este inevitabilă impunerea de sancțiuni suplimentare împotriva Belarusului” a spus Maas într-un interviu acordat ziarului Die Welt publicat pe 21 iunie. „Trebuie să extindem sancțiunile la anumite părți ale economiei din Belarus, cum ar fi industria potasului sau sectorul energetic. Trebuie de asemenea să privăm guvernul de la Minsk de posibilitatea de a strânge fonduri în UE prin emiterea de obligațiuni de stat ", a spus el.

Miniștrii de externe ai UE, reuniți la Luxemburg pe 21 iunie, vor discuta noile sancțiuni convenite deja de experți, ca răspuns deturnarea, luna trecută a unui zbor Ryanair, forțat să aterizeze la Minsk. Ulterior, un jurnalist și activist al opoziției, Roman Protrasevici a fost reținut, împreună cu prietena sa. Ambii se aflau la bordul avionului Ryanair, care zbura de la Atena, la Vilnius.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG