Linkuri accesibilitate

Cu o lună înainte de alegerile din Rusia, singura organizație independentă de monitorizare, Golos, este declarată „agent străin”


Caricatură de Serghei Elkin pentru Radio Svoboda.

Cu o lună până la alegerile generale din Rusia, grupul independent de monitorizare a alegerilor „Golos” a declarat că Ministerul Justiției din Rusia l-a desemnat „agent străin”, o acțiune care l-ar putea împiedica să urmărească desfășurarea alegerilor parlamentare și locale de luna viitoare.

Ministerul Justiției din Rusia a declarat că a inclus organizația „ Golos” în registrul „agenților străini” pentru a proteja drepturile alegătorilor, a informat Interfax pe 18 august. Registrul include organizații care nu au o persoană juridică în Rusia.

„Golo”s a documentat minuțios acuzațiile și dovezile de fraudă în alegerile din trecut, inclusiv votul parlamentar din 2011, bănuit că ar fi fost fraudat masiv în favoarea partidului de guvernământ Rusia Unită și votul prezidențial din 2012, care l-a readus pe Vladimir Putin la Kremlin după patru ani ca premier.

Alegerile din 17-19 septembrie sunt pentru Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului și un element cheie în sistemul de putere al președintelui Putin dar și pentru consiliile regionale și locale.

Co-directorul organizației „Golos”, Grigory Melkonyants, a declarat pentru Interfax că decizia Ministerului Justiției este „un atac la adresa celei mai mari comunități de monitori independenți ai alegerilor”.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG