Linkuri accesibilitate

Grecia cere UE să participe la gestionarea unei tabere de refugiați pe insula Lesbos


Grecia a cerut Uniunii Europene să participe la gestionarea unei noi tabere de refugiați construită pe insula Lesbos. Premierul Kyriakos Mitsotakis a făcut propunerea, marți, la o întâlnire la Atena cu președintele Consiliului European, Charles Michel, în timp ce Grecia se confruntă cu urmările unui incendiu care a distrus săptămâna trecută o mare tabără de refugiați, lăsând fără adăpost aproximativ 12 500 de oameni.

Doar mai puțin de o mie dintre aceștia au fost mutați la o tabără pe care o construiește armata greacă. Premierul Mitsotakis a spus că deasupra taberei noi trebuie să fluture, alături de drapelul Greciei, și cel al Uniunii Europene. Guvernul spune că vechea tabără Moria a fost incendiată intenționat de imigranții care protestează față de restricțiile anti-epidemice, fiind arestați cinci suspecți, toți provenind din Afganistan.

Oficiali germani citați de AFP au spus între timp că Germania s-ar pregăti să preia aproximativ 1500 de refugiați din Grecia. Comisia Europeană urmează să propună, luna aceasta, o reformă a politicii comunitare privind migrația, care va include controale mai aspre la frontiera externă și noi eforturi de repartizare a imigranților între țările membre.

XS
SM
MD
LG