Linkuri accesibilitate

Grevă spontană la Căile Ferate Române


Depoul CFR Ploiesti
Depoul CFR Ploiesti

În România, aproximativ 1300 de angajați ai CFR, mecanici care lucrează în depouri în sectorul de întreținere și reparații, au intrat joi dimineață în grevă, ceea ce a dus la afectarea programului mai multor trenuri.

Angajații lucrează în depouri din toată țara, inclusiv în București, Cluj, Iași, Ploiești, Brașov și Timișoara, iar circulația a aproximativ 20 de trenuri a fost blocată, potrivit Mediafax.

Liderii de sindicat declară că este vorba despre un protest spontan, determinat de lipsa unui contract de mentenanță pentru reparația locomotivelor, care ar trebui încheiat cu CFR Călători.

"Este a treia zi de proteste la SCRL. Sunt o sumedenie de trenuri anulate, cel puţin Regio sunt foarte multe. Începând de astăzi au început să anuleze şi InterRegio. CFR Călători este în culpă, atâta timp cât au un contract de mentenanţă expirat, un contract negociat pe toate compartimentele, care a fost validat, şi încearcă şi acum să tragă de timp'', a declarat unul dintre liderii Sindicatului Naţional Solidaritatea 2012, Ionel Savin, citat de Agerpres.

Protestul a început joi dimineață la Brașov și s-a extins în mai multe depouri din țară. Liderii de sindicat spun că salariaţii nu vor relua lucrul până când nu se va semna contractul de mentenanță cu CFR Călători. Ei au cerut și o audiență la ministrul Transporturilor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG