Linkuri accesibilitate

Grupul de la Minsk vrea să medieze încetarea focului în Nagorono-Karabah


Stepanakert, capitala regiunii separatiste Nagorno-Karabach, atinsă de atacurile azere, 7 septembrie, 2020.

Diplomați din Franța, Rusia și Statele Unite se vor întâlni pe 12 octombrie pentru a discuta șansele de a media o încetare a luptelor în regiunea separatistă Nagorno-Karabh din Azerbaidjan, controlată de milițiile armene. Nu se așteaptă ca Armenia și Azerbaidjanul să participe la aceste discuții, care au loc în cadrul organizat de așa-numitul grup de la Minsk al OSCE.

De la Baku s-a anunțat însă că astăzi, 8 octombrie, ministrul de externe azer Ceyhun Bayramov va fi la Geneva pentru discuții cu reprezentanții grupului de la Minsk. Pe de altă parte, ministrul de externe armean este așteptat pe 12 octombrie la Moscova.

Între timp, în Nagorno-Karabach continuă luptele între Armenia și Azebaidjan, cele mai intense de la armistițiul din 1994. Se estimează că de la izbucnirea luptelor, pe 27 septembrie, cel puțin 300 de persoane, între care și mulți civili, au murit. Temerile sunt că intensificarea acestui conflict ar putea atrage de părți opuse Rusia, care sprijină Armenia și Turcia, care sprijină deschis Azerbaidjanul.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG