Linkuri accesibilitate

Guvernul afgan a eliberat 100 de prizonieri talibani


Prizonieri talibani la închisoarea din Bagram, la nord de Kabul. 8 aprilie 2020
Prizonieri talibani la închisoarea din Bagram, la nord de Kabul. 8 aprilie 2020

Guvernul afgan a eliberat 100 de prizonieri talibani, a declarat Consiliul de Securitate Națională afgan (CSN) pe 12 aprilie. CSN a postat pe Twitter mai multe fotografii cu prizonieri și a spus că au fost eliberați ieri, 11 aprilie.

Guvernul afgan a eliberat un număr de 300 de prizonieri talibani în 8 aprilie.
Un purtător de cuvânt al talibanilor a declarat că grupul militant va elibera 20 de prizonieri și îi va preda Comitetului internațional al Crucii Roșii (CICR) din Kandahar.

Potrivit unui pact semnat de Statele Unite și talibani în capitala Qatarului, Doha, a solicitat guvernului afgan să elibereze 5.000 de luptători talibani ca măsură de consolidare a încrederii înaintea negocierilor oficiale de pace care vizează încheierea conflictului de 18 ani. Talibanii au promis să elibereze aproximativ 1.000 de combatanți guvernamentali afgane și lucrători civili pe care îi deține.

În schimbul începerii discuțiilor și a unei serii de angajamente de securitate din partea talibanilor, toate trupele americane și alte forțe de coaliție străine urmează să se retragă din Afganistan în termen de 14 luni.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG