Linkuri accesibilitate

Guvernul propune Parlamentului prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile


Starea de urgență în R. Moldova este prelungită constant în R. Moldova de la demararea războiului din Ucraina.
Starea de urgență în R. Moldova este prelungită constant în R. Moldova de la demararea războiului din Ucraina.

Starea de urgență în R. Moldova ar putea fi prelungită cu încă 60 de zile. Guvernul a aprobat miercuri, 30 noiembrie, o hotărâre în acest sens, în baza deciziei de astăzi a Comisiei pentru Situații Excepționale.

Potrivit autorităților, decizia este necesară din cauza riscurilor și amenințărilor ce vizează securitatea națională și aprovizionarea Republicii Moldova cu resurse energetice pentru perioada rece a anului. Ultimele atacuri cu rachete ale Federației Ruse, având ca țintă infrastructura energetică a Ucrainei, au avut un impact negativ direct asupra securității energetice a R. Moldova, se arată în documentul aprobat.

„Din păcate, vedem aceste tendințe și nu vedem dubii cu privire la necesitatea prelungirii stării de urgență”, a menționat prim-ministra Natalia Gavrilița.

În timpul stării de urgență, autoritățile pot lua decizii suplimentare celor prevăzute de cadrul juridic existent în vederea asigurării securității energetice, gestionării fluxului de refugiați și prevenirii riscurilor pentru securitatea și ordinea publică, se arată în comunicatul guvernului.

Starea de urgență este prelungită constant în R. Moldova de la demararea războiului din Ucraina. Documentul urmează să fie votat în Parlament.

XS
SM
MD
LG