Linkuri accesibilitate

Guvernul român decide să deconteze naveta pentru școlari (VIDEO)


București, Ministerul Educație Naționale
București, Ministerul Educație Naționale

În România, guvernul a decis că școlile vor deconta toate mijloacele de transport folosite de elevii obligați să facă naveta. Guvernul a rectificat astfel ordonanța inițială în care se prevedea numai decontarea transportului rutier. Decontarea o face școala, în baza actelor emise de operatorii de transport, relatează portalul edupedu.ro.

În România, aproape 430 de mii de elevi fac naveta zilnic la școală, potrivit unei analize a Băncii Mondiale. Timpul mediu petrecut pe drum e mai mare pentru elevii care învață în orașe.

Tot pe drum, pe drum, pe drum...
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:10:17 0:00

Accesul la transport este foarte diferit, situația cea mai precară fiind constatată în județele din estul României: Vaslui, Botoșani, Bacău, Iași și Vrancea, „ care au cel mai ridicat nivel de inaccesibilitate la transport la nivel național” se mai arată în raportul Băncii Mondiale. Accesul la transport este direct proporțional cu nivelul de dezvoltare economică a județelor, care influențează și calitatea sistemului de școlarizare. ”...în județele Vaslui, Botoșani și Vrancea, peste 80% dintre elevi merg la școli care nu au o sală de sport. Similar, școlile din aceste județe nu au grupuri sanitare în interior, unul din trei sau patru elevi fiind afectat de această problemă”, se mai arată în raportul BM, citat de edupedu.ro

XS
SM
MD
LG