Linkuri accesibilitate

Incendiile din Grecia: mii de hectare de păduri au fost arse și mii de oameni au fost evacuați


Incendiile din Grecia produc o catastrofă de proporții - mii de hectare de păduri au fost arse și mii de oameni au fost evacuați. Peste 1000 de pompieri – greci și din echipe internaționale - continuă să facă eforturi pentru a stinge incendiile, informează agențiile internaționale de presă. Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a vorbit despre „o vară de coșmar”, insistând că prioritatea guvernului său este protejarea vieților omenești.

În ajutorul pompierilor greci au venit echipaje din Ucraina, România, Cipru şi Israel, iar Franţa, Elveţia, Suedia şi Croaţia au trimis de asemenea avioane şi elicoptere de intervenţie.

În ultimele 10 zile, peste 56.000 de hectare au fost arse, potrivit datelor furnizate de Sistemul European privind Incendiile de Vegetație, în condițiile în care Grecia se confruntă cu cel mai grav val de căldură din utlimii 30 de ani. Au fost anunțate două decese și peste 18 răniți.

Autoritățile au avertizat populația că riscul izbucnirii unor noi incendii se menține foarte ridicat în multe regiuni din Grecia, inclusiv zona Atena și Creta. Totuși, duminică dimineața, situația părea că s-a stabilizat în zona Atenei. Cea mai afectata a fost insula Evia ca și Arkadia si Olympia. Potrivit agențiilor internaționale de presă, astăzi sunt încă active 55 de focuri, dintre care 5 sunt considerate majore.

XS
SM
MD
LG