Linkuri accesibilitate

Parlamentul urmează să dezbată moțiunea de cenzură


Premierul moldovean Ion Chicu

Parlamentul urmează să dezbată miercuri moțiunea de cenzură înaintată de PAS, Platforma DA și Partidul Democrat, cu puține șanse de a trece după ce Partidul Socialiștilor, care are cea mai puternică fracțiune în Parlament, a anunțat că se opune. Poziția aliaților informali din Parlament, gruparea Pentru Moldova, formată în jurul Partidului Șor, nu și-a exprimat o poziție clară deși în principiu Partidul Șor sprijină ideea alegerilor anticipate, cel puțin la nivel declarativ.

Premierul Ion Chicu a spus că ședința de marți a cabinetului său poate fi și ultima în actuala componență, în condițiile în care forțele politice caută căi de a provoca dizolvarea parlamentului și convocarea de alegeri parlamentare anticipate. „Este mare probabilitatea că aceasta este ultima ședință a guvernului în actuala componență”, a spus Chicu la finalul ședinței la care au fost aprobate creșteri de salarii și benefici sociale pentru mai multe categorii de persoane, de la medici la veteranii războiului de pe Nistru. Primul-ministru a mai spus că se va întâlni, miercuri, cu președintele în exercițiu Igor Dodon și cu președinta parlamentului, Zinaida Greceanîi, înainte de votul așteptat în parlament asupra moțiunii de cenzură împotriva guvernului său.

Opoziția spune că guvernul trebuie demis pentru a cauza alegeri parlamentare anticipate și a schimba un parlament care nu ar mai fi reprezentativ, mai ales după victoria masivă a Maiei Sandu la recentele alegeri prezidențiale.

Președintele la final de mandat Igor Dodon spune însă că aliații săi socialiști din parlament vor vota împotriva demiterii guvernului și crede că executivul va supraviețui moțiunii de cenzură.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG