Linkuri accesibilitate

Iranul repetă că vrea anularea sancțiunilor în dosarul nuclear


Mohammad Javad Zarif, ministrul de externe iranian

Iranul spune că va renunța la activitățile contrare acordului nuclear din 2015 de îndată ce se vor anula sancțiunile impuse de administrația fostului președinte american Donald Trump.

Promisiunea a fost făcută de ministrul de externe iranian, Mohammad Javad Zarif, vineri, pe Twitter, după ce noua administrație americană, a președintelui Joe Biden, a spus că este gata să revină în acordul denunțat de Trump în 2018.

Joi, 18 februarie, Casa Albă spusese că partea americană este gata să se întâlnească cu iranienii pentru a discuta despre programul nuclear al Teheranului.

Statele Unite au întins, de asemenea, o ramură de măslin diplomatică relaxând limitele „extrem de restrictive” asupra deplasărilor de diplomați iranieni acreditați la sediul ONU din New York și renunțând oficial să ceară Națiunilor Unite reimpunerea sancțiunilor internaționale împotriva Iranului.

Reuters a relatat vineri, 19 februarie, că un oficial iranian de rang înalt a spus că Teheranul analizează oferta Washingtonului, dar condiția iranienilor pentru orice dialog este ca Statele Unite să reintre mai întâi în cadrul acordului nuclear din 2015, încheiat de Iran cu puterile globale.

Previous Next

XS
SM
MD
LG