Linkuri accesibilitate

Israelul spune că atacurile sale aeriene au ucis un comandant palestinian de rang înalt


Palestinieni inspectând casele lor distruse de bombardamente israeliene în orașul Rafah, din sudul Fâșiei Gaza, 16 mai 2021.
Palestinieni inspectând casele lor distruse de bombardamente israeliene în orașul Rafah, din sudul Fâșiei Gaza, 16 mai 2021.

Israelul a spus că bombardamentele sale aeriene au ucis un comandant militant palestinian de rang înalt în Gaza și au distrus tuneluri folosite de Hamas. Bombardamentele au avut loc luni în zori, distrugând printre altele cam 15 km de tuneluri și locuințele a nouă presupuși comandanți ai mișcării Hamas. Israelul a spus că într-un bombardament separat a fost ucis Hasem Abu Harbid, comandantul mișcării militante Jihadul Islamic din nordul Fâșiei Gaza. O clădire cu trei etaje din Gaza City a fost grav avariată de un bombardament, dar locuitorii ei au spus că au fost avertizați de israelieni cu zece minute înainte, și s-au evacuat cu toții. Medicii palestinieni au spus că cel puțin trei palestinieni au fost uciși când un proiectil israelian a lovit o mașină la Gaza City. Forța de Apărare Israeliană a spus că în ultimele operațiuni au fost lovite 35 de „obiective teroriste”, în afara rețelei de tunele poreclită „Metroul”, folosită de militanți ca să se ferească de loviturile aeriene.

XS
SM
MD
LG