Linkuri accesibilitate

Italia își închide granițele pentru 13 țări, inclusiv R. Moldova


Imagini rare din Veneția fără puhoaie de turiști, iunie 2020.
Imagini rare din Veneția fără puhoaie de turiști, iunie 2020.

Italia şi-a închis joi graniţele pentru persoanele care sosesc din 13 ţări, între care Republica Moldova, acestea fiind considerate locuri cu risc ridicat de răspândire a infecţiilor cu noul coronavirus, relatează agențiile internaționale de știri.

Interdicţia de călătorie se aplică pentru Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia-Herţegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Moldova, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană, a precizat ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza.

Persoanele care au locuit în sau au tranzitat aceste ţări cu două săptămâni înainte de a intra pe teritoriul Italiei urmează să fie oprite la frontieră, a precizat ministerul.

În rest, toate personale care vin din afara UE și a spațiului Schengen trebui să intre, timp de 14 zile, în carantină/auto-izolare.

De asemenea, Italia a suspendat zborurile directe şi indirecte către ţările menţionate.

De la izbucnirea pandemiei în februarie, în Europa, Italia a fost una din cele mai lovite țări. Până acum a înregistrat aproape 35 de mii de decese legate de Covid-19 dar din martie, când s-a atins vârful pandemiei, Italia a reușit să controleze treptat răspândirea contaminărilor. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 12 decese și puțin peste 200 de noi cazuri de infectare.

În R. Moldova au fost înregistrate joi încă 195 de cazuri de infectare cu coronavirusul de tip nou, iar bilanțul total al cazurilor de la începutul pandemiei a ajuns la 18.666. Numărul deceselor provocate de COVID-19 a ajuns joi la 624.

XS
SM
MD
LG