Linkuri accesibilitate

Italia, Anglia ies treptat din „lockdown”


După o lună de „lockdown” sever, menit să reducă extinderea pandemiei de coronavirus, în Italia s-au redeschis o serie de magazine ne-esențiale, între care și saloanele de coafură. Cu toate acestea, rămâne strict limitată libertatea de mișcare în orașe și între regiuni iar la ore 22:00 intră în vigoarea interdicția de circulație pe timpul nopții. Presiunea asupra sistemului medical este în continuare ridicata, la fel rata mortalității pentru că mare parte din populația vulnerabilă nu este încă vaccinată dar Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza și-a exprimat speranța că se va putea continua cu relaxarea restricțiilor în săptămânile care urmează „dacă suntem foarte atenți”.

Pe de altă parte Marea Britanie – care are una din cele mai eficiente campanii de vaccinare din Europa – înregistrează în aceste zile și unul din cele mai scăzute numere de infectări pe zi: duminică s-au raportat numai 1.730 de noi cazuri față de 34 de mii, în aceeași zi, în Franța.

Între timp, în Anglia de luni s-au ridicat o serie de restricții sanitare, pub-urile și restaurantele pot deschide terasele, s-au redeschis saloanele de coafură și o serie de magazine ne-esențiale. În Scoția și Țara Galilor, restricțiile vor fi ridicate treptat în a doua jumătate a lunii aprilie.

Germania pe de altă parte se confruntă cu o creștere continuă a numărului de noi infectări cu coronavirus, luni s-a trecut pragul de 3 milioane de la izbucnirea pandemiei.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG