Linkuri accesibilitate

Italia: ministrul sănătății cere noi măsuri antiepidemice, în „48 de ore”


Protest la Roma împotriva măsurilor sanitare impuse pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus, 27 octombrie 2020.

Duminică, Italia a înregistrat aproape 32.000 de noi contaminări cu coronavirus, cel mai mare număr zilnic de la consemnarea pandemiei, şi circa 300 de noi decese legate de COVID-19. În total, numărul de persoane care au murit de COVID-19 în Italia a ajuns la 38.618.

În consecință, ministrul italian al sănătății, Roberto Speranza a declarat că Italia are 48 de ore” pentru a adopta o nouă înăsprire a restricţiilor. „Este vorba de prea mulţi oameni" victime ale noului coronavirus, a mai spus ministrul Speranza, citat de Corriere della Sera.

Săptămâna trecută, guvernul italian condus de premierul Giuseppe Conte a impus restricţii în domeniul afacerilor.

Numeroase oraşe şi regiuni, inclusiv Lombardia, cea mai afectată de pandemie, au interzis de circulaţia locală pe timpul nopţii.

Premierul Conte a spus în repetate rânduri că vrea să evite o nouă carantină la nivel naţional, care ar afecta şi mai mult economia deja fragilă a Italiei, însă noile restricţii impuse de curând par a fi insuficiente pentru a opri răspândirea virusului.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG