Linkuri accesibilitate

J&J oprește testele pentru vaccinul COVID după ce un voluntar s-a îmbolnăvit


Compania farmaceutică Johnson&Johnson a oprit temporar testele clinice după îmbolnăvirea neașteptată a unui participant la studiu. Potențialul vaccin al producătorului american era considerat unul din candidații principali pentru un dezvoltarea antidotului împotriva coronavirusului.

„Am întrerupt temporar dozarea suplimentară în toate studiile noastre clinice candidate la vaccinul COVID-19, inclusiv studiul din Faza a treia , din cauza unei boli inexplicabile la un participant la studiu”, a declarat compania.

Ea a adăugat că astfel de pauze sunt normale în încercări mari de mii de participanți. De asemenea, a menționat că a existat o diferență între o „pauză de studiu”, instigată de companie, și o „oprire de reglementare” instituită de o autoritate sanitară de reglementare.

Compania a refuzat să explice boala apărută la participantul la studiu.

O pauză similară în studiile din faza târzie a vaccinului experimental a fost nevoită să ia și compania AstraZeneca în septembrie din cauza unei boli inexplicabile la un participant la studiu din Marea Britanie.

Evenimentul a dus la suspendarea studiului american în așteptarea unei revizuiri de reglementare.

Testele clinice din Marea Britanie, Brazilia, Africa de Sud și India au fost însă reluate.

În septembrie, Johnson & Johnson a declarat că vaccinul său experimental COVID-19 a produs un răspuns imun puternic împotriva noului coronavirus, partea de început și mijloc a unui studiu clinic. Compania a început apoi un proces de testare experimentală pe 60.000 de persoane.

Gigantul farmaceutic din SUA este una din numeroasele companii care concurează la nivel mondial pentru producerea primului vaccin anti-COVID-19.

XS
SM
MD
LG