Linkuri accesibilitate

Japonezii pot participa la Festivalul florii de cireș însă trebuie să dea dovadă de prudență


Vizitatori veniți să vadă cireșii înflorind

A-i împiedica pe japonezi să se adune pentru a se bucura momentul înfloririi cireșilor din cauza pericolul că ar putea lua coronavirusul ar fi ca și cum „ le-ai lua îmbrățișările italienilor”, a declarat joi guvernatoarea regiunii Tokyo.

Yuriko Koike i-a îndemnat însă pe oameni să fie mai reținuți la petrecerile tradiționale „hanami” în care prietenii și familia se adună sub copacii înfloriți de cireș unde se întind mese încărcate de mâncare și băutură.

După o întâlnire cu premierul japonez Shinzo Abe, Koike a spus: „Am discutat ce să facem cu hanami. Sărbătoarea are loc în aer liber iar guvernul metropolitan vrea ca oamenii să admire florile.”

„Cred că a-i văduvi pe japonezi de hanami este ca și cum le-ai interzice italienilor să se mai îmbrățișeze,” a spus ea.

„Dar am dori să-i rugăm pe oameni să se abțină de la, de pildă, întinderea prelatelor albastre și să organizeze petrecerile din parcul Ueno așa cum fac în fiecare an", a adăugat ea, referindu-se la un mare parc central din Tokyo, foarte popular printre evanghelii.

Meteorologii se așteaptă ca cireșii să înceapă să înflorească în jurul zilei de 17 martie la Tokyo.

Koike a spus anterior că evenimentele care au loc în interior și sunt organizate de prefectura Tokyo sau cele care presupun mâncare ar fi amânate sau anulate între 22 februarie și 15 martie.

La începutul acestei luni, maratonul de la Tokyo a fost permis doar pentru a sportivii de elită, însă Koike și alți oficiali de vârf au insistat ca pregătirile pentru Jocurile Olimpice - programate să se deschidă pe 24 iulie – să continue conform planului.

Italia este cea mai afectată țară din Europa, iar granițele ei au fost efectiv blocate pentru a preveni răspândirea virusului care a ucis acolo mai mult de 800 de persoane în puțin peste două săptămâni.

Italienilor li s-a spus să țină cel puțin un metru unul față de celălalt și strângerile de mână - și îmbrățișările – sunt dezaprobate.

XS
SM
MD
LG