Linkuri accesibilitate

Joe Biden se va întâlni cu Vladimir Putin la Geneva, pe 16 iunie


Președintele Statelor Unite, Joe Biden (stânga), și președintele Rusiei, Vladimir Putin

Președintele american Joe Biden se va întâlni cu omologul său rus Vladimir Putin, la Geneva, pe 16 iunie, a anunțat Casa Albă. Va fi prima întrevedere a celor doi de la începutul mandatului lui Biden, în luna ianuarie.

„Liderii vor lua în discuție întreaga gamă de probleme stringente, în timp ce noi încercăm să restabilim predictibilitatea și stabilitatea relației Statele Unite – Rusia”, se spune într-o declarație difuzată de Casa Albă pe 25 mai. Kremlinul a spus că Putin „intenționează să discute despre starea și perspectivele dezvoltării de mai departe a relațiilor ruso-americane, probleme ale stabilității strategice, dar și chestiuni punctuale ale agendei internaționale, inclusiv interacțiunea în lupta cu pandemia de coronavirus și rezolvarea conflictelor regionale”.

În luna martie, Biden a sugerat că îl consideră pe Putin un „killer”, afirmație urmată de rechemarea ambasadorului rus de la Washington, iar în aprilie a propus pentru prima dată un summit cu Putin, într-un moment în care administrația sa se pregătea să introducă noi sancțiuni împotriva unor oficiali ruși.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG