Linkuri accesibilitate

Joseph Borrell: Cererea Belarusului ca Polonia și Lituania să-și retragă ambasadorii este regretabilă


Joseph Borell, șeful diplomației europene

Cererea autorităților din Belarus ca Polonia și Lituania să își retragă ambasadorii și să își reducă semnificativ reprezentările diplomatice la Minsk este neîntemeiată și regretabilă. Acesta merge împotriva logicii dialogului și va izola și mai mult autoritățile din Minsk, se arată într-o declarație a șefului politicii externe a Uniunii Europene, Joseph Borrell.

Încercările autorităților din Belarus de a viza anumite state membre ale UE nu vor reuși să slăbească unitatea UE, ceea ce a fost reafirmat în mod clar de Consiliul European de la 1 octombrie când toate statele membre ale UE au cerut autorităților din Belarus să pună capăt violenței și represiunii, să elibereze toți deținuții și deținuți politici, respectă libertatea presei și societatea civilă și începe un dialog național incluziv, se mai arata în declarație.

Cităm în continuare „UE continuă să sprijine dreptul democratic al poporului din Belarus de a-și alege președintele prin noi alegeri libere și corecte, fără interferențe externe ”.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG