Linkuri accesibilitate

Jurnalista protestatară de la Pervîi Kanal, inculpată pentru „discreditarea armatei”  


Marina Ovsveannikova vorbind presei după ce a fost amendată cu 30.000 de ruble pentru protestul ei de către judecătoria Ostankino de la Moscova, 15 martie 2022

Editoarea de știri care a întrerupt o transmisiune TV ca să protesteze împotriva războiului din Ucraina la televiziunea de stat rusească a fost pusă sub acuzare pentru „discreditarea” forțelor armate.

Judecătoria Ostankino din capitala rusă a spus vineri, 25 martie, că va examina dosarul Marinei Ovsveannikova la 14 aprilie, adăugând că ziarista ar putea fi amendată cu până la 50.000 de ruble dacă va fi găsită vinovată.

Ovsveannikova a apărut brusc în spatele prezentatoarei știrilor la programul Vremya din 14 martie, purtând un poster cu mesaje anti-război. Ea a strigat, de asemenea: „Opriți războiul, nu războiului!”. A putut fi văzută vreo câteva secunde, înainte ca emisiunea să treacă la alt subiect.

Protest anti-război la buletinul de știri al televiziunii de stat ruse
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:38 0:00

Ovsveannikova ar putea avea parte de pedepse și mai dure pentru protestul ei în baza unei noi legi adoptate la începutul lunii martie, care prevede pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru distribuirea de „informații false despre forțele armate rusești”. Deja la 15 martie editoarea a fost găsită vinovată de judecătoria Ostankino de tentativă de organizare a unui protest neautorizat și amendată cu 30.000 de ruble. Pedeapsa aceea nu a fost pentru episodul din studioul TV, ci pentru că mai înainte făcuse o declarație anti-război online, cerând rușilor să iasă în stradă la proteste.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG