Linkuri accesibilitate

Jurnalistul kazah Mahambet Abzhan a dispărut în timpul protestelor din Almatî


Jurnalistul Makhambet Abzhan
Jurnalistul Makhambet Abzhan

Soția cunoscutului jurnalist kazah Mahambet Abzhan susține că acesta a dispărut în urmă cu o săptămână, pe fondul tulburărilor politice și protestele prin care a trecut țara.

Gulzira Duisembaeva a declarat pentru serviciul kazah al Europei Libere că nu a primit nicio informație despre locul în care s-ar putea afla soțul ei de când acesta a plecat din locuința lor din Almatî, pe 6 ianuarie, când orașul era cuprins de proteste anti-guvernamentale.

Ea susține că mai devreme, în acea zi, oameni ai legii au încercat să-l rețină pe Abzhan, în apartamentul lor, însă bărbatul a reușit să scape de ei. Gulzira Duisembaeva spune că avocatul familiei a fost informat de autorități că jurnalistul nu este reținut la moment.

Activiștii pentru drepturile omului susțin că zeci de oameni au dispărut urmare a valului de proteste de la începutul acestei luni, din Kazahstan, țară bogată în petrol.

Autoritățile kazahe au anunțat că cel puțin 225 de persoane, inclusiv 19 reprezentanți ai structurilor de forță, au fost ucise în timpul tulburărilor.

XS
SM
MD
LG