Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis: „Este un început în tot sfârșitul. (….) Așa s-au despărțit românii de tiranie”


Președintele român Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban, București, 23 decembrie 2019.
Președintele român Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban, București, 23 decembrie 2019.

În România, președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au participat, duminică, 23 decembrie, la vernisajul unei expoziții foto-documentare, organizate cu prilejul marcării a 30 de ani de la Revoluția Română, la Ateneul Român, cei doi oficiali insistând pentru aflarea adevărului despre evenimentele din decembrie 1989.

Proiectul special al Europei Libere: 30 de ani de la revoluție. Aici.

Președintele Iohannis a declarat că cel mai bun antidot împotriva uitării este evocarea faptelor.

După șase zile de lupte sângeroase la Timișoara și în alte locuri, miracolul s-a săvârșit la București. Luptând împotriva tiraniei, românii s-au eliberat printr-o revoltă anticomunistă de proporții.


O voce a libertății de la Radio Europa Liberă rostea în acele zile premonitoriu: „Este un început în tot sfârșitul”. (….) Așa s-au despărțit românii de tiranie. Și românii au fost, în sfârșit, liberi și demni în fața lumii întregi! Alungând un dictator odios, ei alungau de fapt minciuna, teroarea și frica din sufletele, din casele și din țara lor”, a spus președintele Iohannis.

Klaus Iohannis a făcut un apel către români să vorbească „clar și răspicat” și să nu ocolească adevărul despre Revoluția din 1989.

Mai multe, aici.

XS
SM
MD
LG