Linkuri accesibilitate

Șeful adjunct al administrației de la Kremlin, Dmitri Kozak, e așteptat în vizită la Chișinău


 Dmitri Kozak
Dmitri Kozak

La Chișinău, este așteptat în vizită, la 11 august, șeful adjunct al administrației de la Kremlin, Dmitri Kozak, pentru convorbiri cu președinta Maia Sandu și alți oficiali ai noii puteri despre „temele prioritare ale agendei bilaterale moldo-ruse”, au spus președinția și ministerul de Externe.

Emisar special al președintelui rus Vladimir Putin pentru relația economică și comercială cu R. Moldova, Kozak va fi al doilea înalt oficial străin care vizitează Chișinăul după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, câștigate detașat de partidul pro-european PAS fondat de președinta Maia Sandu. Primul a fost ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, care a venit la Chișinău pe 23 iulie.

În vizita sa precedentă în R. Moldova, în iunie 2019, Kozak a mediat o coaliție de scurtă durată între fostul bloc ACUM, al Maiei Sandu și Andrei Năstase, și Partidul Socialiștilor al fostului președinte Igor Dodon, ducând la alungarea de la putere a Partidului Democrat în frunte cu oligarhul Vlad Plahotniuc.

XS
SM
MD
LG