Linkuri accesibilitate

La începutul săptămânii viitoare se va afla dacă va fi prelungit contractul cu centrala de la Cuciurgan


Centrala electrică de la Cuciurgan (arhivă).
Centrala electrică de la Cuciurgan (arhivă).

Guvernul va anunța la începutul săptămânii viitoare dacă va fi prelungit contractul pentru electricitate cu Centrala de la Cuciurgan, de pe malul stâng al Nistrului, care expiră pe 30 iunie. Ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale Andrei Spînu a declarat că, în paralel, „colegii de la Energocom” negociază cu ucrainenii, și că cel târziu luni, marţi, săptămâna viitoare se va anunța public care au fost deciziile luate.

În acest moment, centrala de la Cuciurgan livrează numai 70% din necesarul de electricitate al R. Moldova, restul fiind acoperit de compania de stat ucraineană EnergoAtom.

La începutul acestei săptămâni, premierul Natalia Gavrilița declara într-un interviu televizat că firmele ucrainene ar fi dispuse să încheie contracte „pe termen mediu”, adică pe mai multe luni, dar nu și centrala de la Cuciurgan, care insistă pe contracte lunare.

Acceptând aceste condiții, guvernul poate însă asigura prețuri relativ stabile, a argumentat premierul: „Ați observat că în ultimele trei luni am reușit să menținem prețul la nivelul care exista anterior”, a declarat Natalia Gavrilița pe 21 iunie la ProTv.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG