Linkuri accesibilitate

La Bratislava este programat un mare protest împotriva corupției


Prima aniversare a asasinării jurnalistului de investigație Jan Kuciak și a logodniceai sale, Martina Kusnirova, Bratislava, 21 februarie 2019

Se așteaptă ca mii de slovaci să participe vineri, la Bratislava, la un potest împotriva corupţiei, la exact doi ani de la asasinarea jurnalistului de investigaţii Jan Kuciak şi a logodnicei sale, Martina Kusnirova, şi cu o săptămână înaintea alegerilor parlamentare din 29 februarie.

La 21 februarie 2018, Jan Kuciak a fost ucis împreună cu partenera sa de viaţă în locuinţa lor din Bratislava, pe 21 februarie 2018. Kuciak lucra la o investigație (care a fost publicată postum) despre legăturile dintre guvernul slovac şi mafia italiană.

Joi, parlamentari slovaci din opoziţie au depus o coroană de flori în holul clădirii legislativului de la Bratislava în memoria jurnalistului asasinat.

Investigaţiile asupra afacerilor milionarului Marian Kocner, acuzat că ar fi comandat asasinatul, au dezvăluit o reţea de corupţie care a funcţionat timp de ani de zile în Slovacia.

Un fost militar, Miroslav Marcek, a recunoscut că i-a ucis pe Kuciak şi pe logodnica acestuia. Miroslav Marcek şi alţi trei suspecţi au fost inculpaţi în dubla crimă şi se află în detenţie din octombrie 2018.

XS
SM
MD
LG