Linkuri accesibilitate

La Chișinău a mai sosit o donație de 64 de mii de doze de vaccin rusesc anti Covid-19


La Chișinău a mai sosit o donație de 64 de mii de doze de vaccin rusesc anti Covid-19, Sputnik V. Potrivit Ziarului de Gardă, 44 de mii de doze vor fi repartizate centrelor de vaccinare din dreapta Nistrului, iar 20 de mii vor merge în regiunea transnistreană.

Vaccinul rusesc ar putea să fie omologat în Uniunea Europeană cel devreme la toamnă, din cauză că producătorul nu a înaintat toate informațiile necesare, relata recent agenția Reuters, citând surse guvernamentale germane. Ceea ce înseamnă că nu va fi inclus, vara acesta, în certificatul european Covid, care ar urma să intre în vigoare la 1 iulie în toate țările UE și care va facilita călătoriile în spațiul european. Sputnik V este utilizat în peste 70 de țări din lume dar Ungaria și Slovacia sunt singurele țări din UE care vaccinează și cu Sputnik, în baza unei autorizații naționale. Germania era în primăvară și ea interesată să cumpere vaccinul rusesc, landul Bavaria negocia chiar producția acestuia, dar planurile erau condiționate de aprobarea europeană dată de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

Vineri, în R. Moldova au fost confirmate 60 de noi cazuri de infectare cu coronavirus și trei decese legate de Covid-19.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG