Linkuri accesibilitate

Joe Biden și Vladimir Putin se întâlnesc la Geneva


Președintele SUA Joe Biden la scurt timp după ce avionul prezidențial a aterizat la Geneva, 15 iunie, 2021

Președintele american Joe Biden a ajuns la Geneva, unde se va întâlni pe 16 iunie cu președintele rus Vladimir Putin, în ultima zi a turneului său european menit să repare Statelor Unite cu aliații, să contracareze influența Chinei, dar și să transmită unui mesaj puternic Rusiei.

Ambele părți au încercat să diminueze așteptările de la întrevederea care va fi prima de când Biden și-a început mandatul prezidențial în luna ianuarie. „Nu ne așteptăm la un mare set de rezultate din această întâlnire”, a spus jurnaliștilor un membru al echipei Biden la aterizarea avionului prezidențial Air Force One la Geneva. Ceva mai devreme, un consilier al Kremlinului pentru politica externă, Iuri Ușakov, a spus că discuțiile nu se vor solda probabil cu acorduri concrete, dar întâlnirea va fi utilă.

Cei doi președinți au spus că relația țării lor se află la cel mai scăzut nivel din ultimii ani. În timpul unei conferințe de presă, la Bruxelles, pe 14 iunie, Biden a fost întrebat despre detaliile agendei summitului cu Putin, dar a refuzat să ofere vreuna sau să spună cum va măsura succesul convorbirilor. Biden a sugerat că ba căuta puncte de tangență cu Putin, în timp ce îl va avertizează împotriva unei agresiuni continue împotriva Statelor Unite și a aliaților săi.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG