Linkuri accesibilitate

La Kiev se ridică o parte din restricțiile sanitare. Bucureștiul ar putea face același lucru


La Kiev, în capitala Ucrainei, au fost relaxate restricțiile sanitare impuse din martie pentru a preveni răspândirea pandemiei de coronavirus.

De la 1 mai, s-au redeschis cafenelele, restaurantele, centrele comerciale și cluburile sportive. Restricțiile sunt parțial ridicate și pentru utilizarea transportului în comun.

Rămâne însă obligatorie purtarea măștilor sanitare în locurile publice și transport. Școlile și grădinițele se vor redeschide pe 5 mai.

În martie, autoritățile orașului au închis școlile și grădinițele, teatrele și centrele comerciale, în timp ce cafenelele și restaurantele nu aveau voie să furnizeze decât mâncare de luat acasă. Transportul public de la Kiev putea fi utilizat numai cu permise speciale pentru cei care lucrează în sectoare critice.

În ciuda acestor măsuri, Kievul a înregistrat în aprilie unele dintre cele mai ridicate rate de noi infectării cu coronavirus din toată Ucraina. Numărul a scăzut dramatic în ultima săptmână.

Ucraina a înregistrat peste 2 milioane de infecții cu coronavirus și peste 44.400 de decese legate de Covid-19 de la izbucnirea pandemiei, anul trecut.

De luni, 3 mai, în capitala României ar putea fi redeschise teatrele, restaurantele și cafenelele, dacă rata de infectare continuă să se mențină la sub 3 cazuri noi de contaminare cu coronavirus la mia de locuitori.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG