Linkuri accesibilitate

La Kiev, transportul public va circula numai pentru cei care lucrează în „domenii vitale”


La Kiev, 19 martie 2020

Ministrul ucrainean de interne, Arsen Avakov a cerut sâmbătă impunerea carantinei la scară națională, susținând că măsurile luate până acum, pentru a încetini răspândirea pandemiei de coronavirus, nu dau rezultatele scontate. În următoarele zile, susține Avakov, ar trebui să fie închisă toată producția industrială, cu excepția ramurilor „strategice”.

Ucraina are în acest moment 42 de cazuri confirmate de coronavirus și trei decese, iar în țară este decretată starea de urgență. Cu toate acestea, în ultimele 24 de ore, numărul de noi cazuri confirmate a fost de peste 10. Cum în Ucraina se fac relativ puține teste, este de așteptat ca numărul real al persoanelor infectate să fie mult mai mare.

La Kiev, de luni, 23 martie, transportul în comun este numai pentru cei care lucrează în domenii vitale. Toate restaurantele, barurile, centrele comerciale, dar și școlile sunt deja închise.

Metroul din Kiev este închis de pe 17 martie, producând haos și ambuteiaje imense în oraș pentru că deocamdată este permisă folosirea mașinii private.

Vor rămâne deschise magazinele alimentare, farmaciile, băncile, benzinăriile, oficiile poștale și firmele care livrează pachete.

XS
SM
MD
LG