Linkuri accesibilitate

La Moscova a avut loc parada militară marcând 75 de ani de la încheierea celui de al Doilea Război Mondial


Noua Catedrală a Forțelor Armate, inaugurată cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la încheierea celui de al Doilea Război Mondial, 23 iunie 2020.
Noua Catedrală a Forțelor Armate, inaugurată cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la încheierea celui de al Doilea Război Mondial, 23 iunie 2020.

La Moscova a avut loc parada militară cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la încheierea celui de la Doilea Război Mondial, amânată de pe 9 mai din cauza pandemiei de coronavirus. În ajunul paradei, în capitala Rusiei au fost deja ridicate multe din interdicțiile de circulație, dar primarul Moscovei i-a îndemnat pe locuitori să stea astăzi acasă și să privească parada la televizor. Totodată, mulți dintre invitați, inclusiv veteranii care urmăresc parada alături de președintele Vladimir Putin, au fost puși în carantină preventivă înainte de ceremoniile de miercuri. Mai mult, tot din cauza pandemiei de coronavirus, o serie de orașe au anulat paradele militare locale.

Președintele Igor Dodon a fost prezent la parada de la Moscova, unde a fost însoțit de 75 de miliari moldoveni care au defilat în Piața Roșie – o participare criticată de opoziția de la Chișinău.

În acest moment, în Rusia sunt aproape 600 de mii de cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus dar numai puțin peste 8 mii de decese legate de Covid-19. O cifră relative mica din cauza modului diferit în care Rusia contabilizează decesele provocate de noul coronavirus, față de majoritatea țărilor din lume.

XS
SM
MD
LG