Linkuri accesibilitate

„Libertatea presei înseamnă siguranță pentru toți” (Josep Borrell)


Coordonatorul politicii externe europene, Josep Borrell, 29 aprilie 2021.

Coordonatorul politicii extrene europene, Josep Borell s-a referit duminică, în ajunul Zilei mondiale a libertăţii presei, la jurnaliştii asasinaţi din 2020 şi şi-a exprimat preocuparea deosebită faţă de violenţele la adresa femeilor care exercită această profesie.

În numele UE, Borrell a amintit că, potrivit observatorului UNESCO, de la începutul anului 2020 au fost ucişi 76 de jurnalişti în întreaga lume şi "mulţi alţii au fost arestaţi, hărţuiţi sau ameninţaţi", adăugând că "este deosebit de îngrijorătoare violenţa de gen împotriva jurnalistelor".

Şeful diplomaţiei europene a apreciat că "libertatea presei înseamnă siguranţă pentru toţi" şi a definit-o drept "fundamentul societăţilor democratice, care pot prospera doar dacă cetăţenii au acces la informaţie credibilă şi pot lua decizii fundamentate".


Borrell a mai spus că libertatea presei şi libertatea de exprimare trebuie promovate şi protejate "peste tot" şi a subliniat că "UE este dispusă să facă mai mult" pentru a îndeplini acest deziderat.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG