Linkuri accesibilitate

Liderul de la Minsk Aleksandr Lukașenka se va întâlni cu președintele rus Vladimir Putin


Aleksandr Lukașenka și președintele rus Vladimir Putin la Moscova, 22 aprilie, 2021

Aleksandr Lukașenka se va întâlni cu președintele rus Vladimir Putin în viitorul apropiat, pe fundalul izolării internaționale a liderului de la Minsk în urma lunilor de suprimare brutală a protestelor pașnice împotriva sa, după controversatele alegeri prezidențiale din august 2020. Vizita lui Lukașenka în Rusia urmează să aibă loc la sfârșitul lunii mai și va fi a treia anul acesta, relatează ziarul rus Kommersant.

Discuțiile cu Putin se vor axa în jurul chestiunii unei integrări mai puternice a celor două țări conform unui acord de uniune vechi de două decenii. Lukașenka a respins mereu presiunile exercitate asupra sa de Putin în această direcție, cerând Rusiei resurse energetice mai ieftine. Dar poziția sa la negocieri este acum slăbită, inclusiv din cauza dificultăților economice.

Sâmbătă, Minskul a anunțat că va încerca să vândă bonduri guvernamentale pe piața rusă pentru a încerca să obțină împrumuturi de 100 de miliarde de ruble (aproximativ 1,35 miliarde de dolari). Principalele investitoare în bonduri în ruble sunt băncile de stat ale Rusiei

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG