Linkuri accesibilitate

Lupte grele continuă în jurul regiunii separatiste Nagorno-Karabakh


Lupte grele au continuat în jurul regiunii separatiste Nagorno-Karabakh pe 7 octombrie, în ciuda solicitărilor internaționale de încetare a focului în zona de conflict armeno-azeră.

Oficialii militari din Erevan au declarat că armata separatistă, susținută de armeni, a respins ceea ce ei au numit un atac azer pe scară largă asupra pozițiilor din secțiunea cea mai sudică a „liniei de contact” din Nagorno-Karabakh. Zona, care se învecinează cu Iranul, a fost epicentrul ostilităților în ultimele zile.

Șușan Stepanian, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Armenia, a declarat astăzi că forțele separatiste au ucis zeci de soldați azeri și au distrus două duzini de tancuri și alte vehicule blindate, în timp ce Ministerul Apărării de la Baku a declarat tot astăzi că armata azeră a distrus 250 de tancuri armene de la începutul ostilităților.

Niciuna dintre revendicări nu a putut fi confirmată independent.

De la izbucnirea luptelor din 27 septembrie, cele două părți au anunțat cel puțin 250 de decese, inclusiv zeci de civili.

Se crede încă că pierderile sunt mai mare, deoarece ambele părți susțin că au provocat mari pagube militare. Fiecare parte a acuzat-o pe cealaltă că atacurile militare vizează civili.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG