Linkuri accesibilitate

Mai mulți cetățeni moldoveni suspectați de coronavirus au fost internați la spitalul „Toma Ciorbă”


Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”, martie 2020
Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”, martie 2020

Patru cetățeni moldoveni care se întorceau din Italia prin punctul de trecere a frontierei Leușeni au fost transportați la spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” cu simptome suspecte de coronavirus de tip nou, relatează portalul Agora citând o purtătoare de cuvânt a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi.

Ceva mai devreme, ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat încă trei cazuri suspecte, doi adulți și un copil veniți din Italia cu avionul, care sunt testate la prezența COVID-19, iar rezultatele sunt așteptate pe parcursul zilei.


Ministerul Sănătății a anunțat o conferință de presă pentru această după amiază. Deocamdată, singurul caz confirmat de coronavirus în R. Moldova este al unei bolnave revenite săptămâna trecută din nordul Italiei, cu o cursă de avion Milano-Chișinău.

Președintele Igor Dodon a declarat astăzi la o conferință de presă că zborurile din Italia nu vor fi interzise de tot, dar a propus să li se permită intrarea doar cetățenilor moldoveni.“Nu putem permite ca R. Moldova să devină zonă de tranzit (…).

Dacă românii interzic zborurile spre România, ei toți o să zboare la Chișinău și de aici o să meargă cu mașina”, a spus Dodon. România a suspendat de astăzi toate zborurile din Italia. În România au fost confirmate, până acum, 15 infecții cu coronavirus, cinci dintre pacienți fiinddeclarați vindecați și externați.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG