Linkuri accesibilitate

Mai multe țări reintroduc măsuri restrictive pentru a încetini răspândirea noului coronavirus


Mai multe țări europene reintroduc măsuri restrictive pentru a încetini răspândirea noului coronavirus în urma unei creșteri semnificative a cazurilor de infectare, iar mai multe cartiere ale orașului american New York se îndreaptă către o posibilă închidere.

La Paris, a fost reintrodusă, de pe 5 octombrie, starea de alertă care presupune închiderea barurilor și cafenelelor. Restaurantele vor rămâne deschise, dar sunt obligate să respecte noi reguli antiepidemice, inclusiv să reducă programul și să înregistreze datele de contact ale clienților. Și alte orașe franceze se apropie de un prag critic al răspândirii infecției după care se declanșează starea de alertă, inclusiv orașele Lille, Lyon, Grenoble și Toulouse. Și alte țări care au reușit să se apere de infecție prin măsuri restrictive primăvara, se confruntă cu un nou val pandemic, experții avertizând că urmează o toamnă și iarnă dificile.

Guvernul Cehiei a reintrodus starea de urgență și noi restricții de luni, 5 octombrie. Autoritățile locale din New York, care a fost epicentru al infecției în Statele Unite, au spus că nouă zone ale orașului se vor închide cel mai probabil din nou săptămâna aceasta, dacă autoritățile statului New York își vor da încuviințarea.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG