Linkuri accesibilitate

Maia Sandu a primit prima doză de ser anticovid. Moldova așteaptă un nou lot din România


Președinta Maia Sandu a primit prima doză de ser anticovid AstraZeneca, în cadrul unui eveniment public, vineri, 7 mai, la Policlinica de Stat din Chișinău. „Sunt aici să îi încurajez pe toți care nu s-au vaccinat, să facă acest lucru”, a declarat presei Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a anunțat că astăzi în Republica Moldova urmează să ajungă un nou lot de vaccin donat de România.

Guvernul de la București a adoptat, miercuri, 5 mai, o hotărâre prin care România va dona Republicii Moldova alte 100 000 de doze de vaccin AstraZeneca. Premierul român Florin Cîțu a declarat că „de săptămâna aceasta putem vinde și 200 000 de doze de vaccin către Republica Moldova”.

Președinta Maia Sandu a salutat anunțul. „Suntem profund recunoscători României pentru solidaritatea fără margini. De asemenea, autoritățile de la Bucureşti au aprobat decizia de a oferi Republicii Moldova spre revânzare câte 200.000 de doze de vaccin pe lună. Astfel, începând cu această lună, vom putea cumpăra cantitățile necesare de vaccin din loturile disponibile în România, la prețul negociat de Uniunea Europeană”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. Totodată, șefa statului a cerut Guvernului să anunțe „posibilitatea de a se vaccina pentru toate categoriile de cetățeni”.

După ședința de guvern de miercuri, premierul Florin Cîțu a mai anunțat că România este pregătită să ofere și 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca în calitate de ajutor umanitar Ucrainei.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG