Linkuri accesibilitate

Maia Sandu: autoritățile nu vor permite destabilizarea situației înainte și pe 9 mai


Maia Sandu (arhivă)
Maia Sandu (arhivă)

Autoritățile Republicii Moldova, responsabile de securitatea țării și menținerea ordinii publice, vor face tot posibilul pentru a nu permite destabilizarea situației în ajunul și în timpul zilei de 9 mai, când se presupune că ar exista pericolul unor provocări.

Declarații în acest sens a făcut astăzi președinta Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă cu președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, aflat în vizită la Chișinău.

Șefa statului a menționat că Consiliul Suprem de Securitate a crescut gradul de alerta încă după primele incidente din regiunea trasnistreană.

„Organele de menținere a ordinii publice sunt la datorie și inclusiv în contextul acestor riscuri. În ajunul și de 9 mai, instituțiile noastre vor face totul ca să nu permita destabilizarea situației și să nu permită acestor acțiuni care ar putea să crească riscurile. Avem încredere în instituțiile noastre că vor putea păstra ordinea publică și respectiv siguranța cetățenilor”, a spus președinta Republicii Moldova.

Oficialități ale ministerului de Interne de la Chișinău au anunțat vineri la. conferință de presă t că forțele de ordine nu vor face nicio excepție și vor aplica uniform legea ce interzice purtarea sau promovarea simbolurilor care promovează agresiunea rusă în Ucraina, iar cetățenii trebuie să înțeleagă riscurile.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG