Linkuri accesibilitate

Maia Sandu către concetățenii din America de Nord: Votați pentru „oameni onești”


Președinta Maia Sandu și-a îndemnat concetățenii din America de Nord să meargă la vot la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, să voteze pentru „oameni onești” și să-și ajute apropiații rămași acasă „să nu se lase prinși în capcana minciunilor”.

Sandu a vorbit pe 3 iulie, la o sesiune online de întrebări și răspunsuri ținută în zori, pe Facebook, cu diaspora din Statele Unite și Canada. Șefa statului, care a dizolvat parlamentul precedent în luna aprilie în speranța să-și consolideze puterea pentru a-și pune în aplicare o agendă de modernizare și combatere a corupției, nu participă la alegerile anticipate, dar a fost acuzată de adversari că-și sprijină fostul partid PAS.

Vorbindu-le alegătorilor de peste ocean, care au votat-o masiv la prezidențialele din noiembrie trecut, Sandu a spus că își dorește „un rezultat bun” la anticipatele din 11 iulie pentru a putea avea „un partener constructiv la parlament” și „un parteneriat bun cu următorul guvern”. Șefa statului a avut mai multe asemenea conferințe cu diaspora în ultimele luni și a insistat asupra deschiderii mai multor secții de votare în străinătate.

XS
SM
MD
LG