Linkuri accesibilitate

Maia Sandu la 100 de zile de mandat: e nevoie de acțiuni reale împotriva hoților și de curățarea instituțiilor de clanuri corupte


Maia Sandu în redacția Europei Libere de la Chișinau, 3 martie 2021.

„R. Moldova are nevoie urgentă de ieșirea din criza sanitară și economică, de acțiuni reale împotriva hoților și curățarea instituțiilor de clanuri corupte și de crearea unor relații strânse cu partenerii internaționali, cu țările vecine, cooperare care să ne ajute să ne dezvoltăm și modernizăm”, a afirmat președinta Maia Sandu în raportul său la 100 de zile de activitate, intitulat „3 priorități, 44 de acțiuni îndeplinite”, prezentat vineri.

„Am spus că voi munci pe aceste trei direcții în campania electorală și din prima zi de la intrarea în exercițiul funcției de președinte am depus eforturi pentru a scoate țara noastră din criză, din izolare și din corupție”, a afirmat în raportul său șefa statului moldovean, adăugând că a reușit să redeschidă și să intensifice cooperarea cu cei mai importanți parteneri internaționali și să obțină un „sprijin imens” pentru Republica Moldova.

„Este nevoie de multă muncă și de eforturi conjugate din partea mai multor instituții pentru a realiza modernizarea Republicii Moldova – de un guvern stabil și profesionist, de o majoritate de deputați responsabili, de o procuratură funcțională, de instituții de drept eficiente și independente. Președinția a pornit pe această cale – a dezvoltării și a bunăstării”, se mai spune în raportul președintei Maia Sandu la 100 de zile de mandat.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG