Linkuri accesibilitate

Majoritatea țărilor UE au vaccinat peste 60% din populație. Excepție fac România și Bulgaria


Majoritatea țărilor europene au vaccinat anti Covid-19, între 60 și 90% din populația adultă cel puțin cu prima doză. România rămâne la distanță, cu doar 30% din adulți vaccinați, potrivit datelor centralizate de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC). Doar Bulgaria are o campanie de vaccinare mai slabă decât a României.

Pentru a impulsiona și mai mult vaccinarea, unele țări, precum Grecia și Franța au decis ca vaccinarea personalului medical să fie obligatorie. În Germania, au fost lansate tot felul de initiative menite să făcă vaccinarea mai simplă și comodă, pe idee „te poți vaccina oriunde mergi” – astfel se deschis puncta de vaccinare fără încriere prealabilă în marile magazine și centre comerciale, în zone de agrement.

Raportat la schema completă de vaccinare, cele mai multe țări europene au ajuns la 45-80%, în timp ce România abia a vaccinat 29% din populația adultă. Cea mai avansată este Austria, cu 50% din populația adultă vaccinată.

În România, autoritățile au anunțat că personalul medical nevaccinat va trebui să se testeze perioadic anti-COVID pe cheltuiala proprie. Potrivit metolodogiei aprobate de INSP, această obligație este valabilă în localitățile în care rata de infectare este peste 1,5 la mie și în unitățile sanitare care tratează pacienți infectați cu tulpina Delta a coronavirusului,relatează G4media..

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG