Linkuri accesibilitate

Marșul „familiei tradiționale” organizat de blocul Comuniștilor și Socialiștilor


Chișinău, 14 septembrie 2018: președintele Igor Dodon deschide Congresul Mondial al Familiei, reuniune anti-gay.
Chișinău, 14 septembrie 2018: președintele Igor Dodon deschide Congresul Mondial al Familiei, reuniune anti-gay.

Zeci de manifestanți au participat la Chișinău la marșul dedicat „familiei tradiționale”, organizat de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, eveniment la care au fost prezenți și reprezentanți ai Bisericii, relatează Agora.md.

Evenimente similare sunt organizate și în mai multe centre raionale, a informat liderul socialist Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Ca președinte al țării, anul 2019 fusese proclamat de Igor Dodon drept anul „familiei” iar in decembrie al aceluiași an, aflat într-una din multiplele sale vizite în Rusia, Igor Dodon îl asigura pe Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii că „toate ramurile puterii” din R. Moldova vor apăra valorile tradiționale și familia. „Apărarea familiei tradiționale” este eufemismul folosit adesea de conservatori în lupta împotriva căsătoriilor și parteneriatelor civile pentru gay.

În 2018, Igor Dodon – tot în calitatea sa de președinte al țării - a găzduit în capitală un „congres mondial al familiilor”, avându-l ca principal invitat și co-organizator pe un dușman notoriu al comunităților LGBTQ din Statele Unite, Brian Brown.

XS
SM
MD
LG