Linkuri accesibilitate

Microsoft și ministerul american al energiei au fost și ele victime ale atacului cibernetic din 13 decembrie


Imagine generică

Reprezentanți ai FBI și ai altor agenții care investighează masivul atac cibernetic împotriva rețelei de computere a guvernului american se întîlnesc cu membri ai Congresului Statelor Unite pentru a-i pune la curent cu această intruziune, pusă de oficilități pe seama unor hackeri ruși.

Întîlnirea are loc în timp ce autoritățile federale au ridicat nivelul de alertă, după ce Microsoft și ministerul energiei de la Wahington au anunțat că au fost și ele victime ale atacului.

Agenția pentru securitate cibernetică și a infrastructurii (CISA) a emis o alertă urgentă legată de acest atac, despre care spune că e o amenințare gravă la adresa rețelelor de computere guvernamentale și de întreținere și a celor folosite de sectorul privat, amenințare care ar putea fi dificil de înlăturat.

Oficialitățile americane din domeniul securității cibernetice nu au acuzat oficial Rusia pentru acest atac, au făcut-o însă mai mulți membri ai Congresului. Atacul cibernetic a fost raportat prima dată în 13 decembrie în relatări de presă care citau oficialități americane neidentificate cu declarația e posibil să fie opera unor hackeri ruși.

Ambasada Rusiei de la Washington a negat orice implicare a Rusiei în acest caz.

Previous Next

XS
SM
MD
LG