Linkuri accesibilitate

Mike Pompeo: „Vom face totul ca Iranul să nu reprezinte o amenințare și un risc pentru oamenii din Orientul Mijlociu” (VIDEO)


Secretarul de stat american Mike Pompeo la încheierea Conferinței de la Varșovia pentru promovarea securității în Orientul Mijlociu

Interviul secretarului de stat american acordat la Varșovia pentru Radio Farda, serviciul persan al Europei Libere.

Aflat la Varșovia la o reuniune internaționala la care au participat reprezentati din 60 de țări, secretarul de stat american Mike Pompeo a acordat un interviu în exclusivitate serviciului persan al Europei Libere, Radio Farda.

Interviul secretarului de stat american Mike Pompeo cu Radio Farda
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:57 0:00
Link direct

Seful diplomației americane a declarat că Iranul reprezintă o amenințare reală pentru Orientul Mijlociu și pentru oamenii care trăiesc în aceasta regiune:

„Nimeni, nici măcar o persoană sau vreo țară, neagă că amenințarea reprezentată de Iran este reală – indiferent daca este vorba de țări arabe sau țări care au fost [la reuniune] din Asia sau America de Sud, sau din Orientul Mijlociu – toți înțeleg amenințarea pe care o reprezintă republica Islamică Iran pentru cetățenii lor”.

Șeful diplomației americane i-a spus corespondentului serviciului persan al Europei Libere, Niusha Boghrati, că reuniunea de la Varșovia a fost „o întilnire istorică” la care au participat reprezentanti din peste 60 de țări și că scopul ei a fost de a discuta perspectivele păcii și stabilității in Orientul Mijlociu, inclusiv in Iran, Siria și Yemen.

Secretarul de stat american Mike Pompeo despre securitatea în Orientul Mijlociu
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:06:02 0:00

Regimul de la Teheran consideră întilnirea care a avut loc în Polonia, drept „un circ” și a acuzat Statele Unite, Israelul și Arabia Saudită că ar susține grupările militante sunite să întreprindă atacuri împotriva forțelor iraniene de securitate.

Seful diplomației americane a respins acuzatiile omologului său de la Teheran că Statele Unite s-ar fi aflat în spatele recetului atac sinucigas din 13 februarie, în sudul Iranului, în care 27 de membri ai Gaărzilor Revolutionare Iraniene au fost omoriți, drept „scandaloase”. De altfel, atacul a fost revendicat de un grup separatist sunit intitulat Armata Dreptatii.

Pentru Mike Pompeo, ministrul iranian de externe Mohamad Javad Zarif, nu este un moderat, așa cum încearca să se prezinte:

„Nu poti fi un moderat atunci cînd îi acuzi pe israelieni și pe americani de crimă; asta nu e moderație. Cred că acestea sunt semnele că domnul Zarif și domnul Rohani [președintele Iranului] sunt revoluționari la fel cum sunt și alti lideri din Iran...”

In interviul cu Radio Farda, Mike Pompeo a spus că scopul administratiei americane este limpede, anume de a obliga Iranul să își modifice comportamentul:

„În cele din urmă modul în care aceste comportamente se vor schimba, va fi la latitudinea poporului iranian. Iranienii își vor face vocile auzite, își vor exercita puterea. Iranienii sunt deștepti, capabili cu o istorie bogată și indelungată, ei sunt în stare să își gestioneze afacerile națiunii lor. Asa ca aceste schimbări de atitudine sunt menite să creeze securitate în întreg Orientul Mijlociu, să creeze vieți mai bune pentru iranieni, și noi vom face tot ce vom putea pentru a sprijini aceste voci din interiorul țării, pentru ca oamenii să aibă viața pe care și-o doresc și care să nu reprezinte o amenințare și un risc pentru oamenii din Orientul Mijlociu”, a declarat serviciului persan al Europei Libere, secretarul de stat american Mike Pompeo.

XS
SM
MD
LG