Linkuri accesibilitate

MinaeMinae (Bastian Epple), Gestrüpp, martie 2020


Detaliu de pe albumul Gestrüpp, MinaeMinae, 2020.
Detaliu de pe albumul Gestrüpp, MinaeMinae, 2020.

Un amestec minimalist de sunet analog și sintetic, cu percuție etnică și ghitară.

MinaeMinae (Bastian Epple), Gestrüpp, martie 2020
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:10:26 0:00

MinaeMinae este numele de scenă al producătorului Bastian Epple, din Stutgartt, Germania, despre a cărui muzică Bandcamp ne spune că e la întretăierea dintre trance-ul psihedelic, ambient și dance music.

Epple a copilărit în la țară în sudul Germaniei și se spune că era complet indiferent la folclorul kitsch al locului (muzica aceea um-ța-ța a regiunilor rurale din toată Europa Centrală, care vatămă auzul în Cehia profundă, și ale cărei reclame i-au făcut pe mulți să-și vândă televizoarele).

În loc de asta, a cântat la ghitară și la o miniorgă Casio, găsind cele din urmă un limbaj muzical propriu, în care experimentul joacă un rol central

A studiat la Centrul de Artă și Media din Karlsruhe, mai întîi la secția de muzică, apoi la secția de montaj de film , iar în timpul studiilor a trăit cu Florian Meyers (alias Don't DJ), pe care presa muzicală de la Berlin îl numește în lima engleză sound experimentalist.

Meyers a fost acela care l-a încurajat pe Bastian Epple să iasă din anonimat și să-și facă publice experimentele sonore.

Bandcamp ne mai spune că Epple aranjează materialul sonor într-un mod similar montajului la un film documentar, tăind, remodelînd viteza și rearanjînd liber tranșele, într-un amestec minimalist de sunet analog și sintetic cu percuție etnică și ghitară.

Nou ascultăm acum piesa „Flossensäume”, care deschide albumul „Gestrüpp” din martie 2020, cu precizarea că în varianta pentru internet ea va fi urmată de „Flügelhüllen”, de pe același album.

Căutați deci Dicționarul de sunete rare la EuropaLiberă.org.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG