Linkuri accesibilitate

Ministerul de Externe a publicat o listă a noilor condiții de călătorie în alte state pentru moldoveni


Ministerului de Externe de la Chișinău au publicat vineri, 7 august, o listă actualizată cu informații privind accesul condiționat al cetățenilor R. Moldova pe teritoriul altor state în contextul pandemiei de Covid-19.

Sunt detailate restricțiile și condițiile în care cetățenii moldoveni pot călători în peste 50 de state din lumea întreagă, între care România, Ucraina, Rusia, Italia, Spania, Grecia si Germania.

România continua să interzică, în general, intrarea în țară a cetățenilor străini din terțe țări, inclusiv a celor din R. Moldova, cu anumite excepții. Ucraina cere dovada poliței de asiurare medicală și un test negativ de Covid-19, la fel Austria cere un test Covid-19. În Germani pot intra de asemni numai anumite categorii de cetățeni moldoveni, între care cei angajți în domenii vitale, cei cu reședință permanentă sau studenți. Rusia continua de asemeni să fie închisă pentru cetățenii străini, cu anumite excepții - se mai arată în documentul Ministerului de Externe de la Chișinău.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG