Linkuri accesibilitate

Ministerul rus de externe a expulzat un diplomat eston ca răspuns la decizia Tallinnului de a declara persona non-grata un diplomat rus


Kremlinul în timpul unei furtuni de zăpadă. 11 februarie 2021

Ministerul rus de externe a anunțat astăzi că a expulzat un diplomat eston ca represalii pentru decizia Tallinnului de a declara un diplomat rus persona non-grata.

„Recent, Estonia a declarat fără temei un angajat al Ambasadei Rusiei la Tallinn persona non-grata”, a spus purtătoarea de cuvânt a ministerului, Maria Zaharova. „Ambasadorul Estoniei la Moscova a fost convocat, i s-a înaintat protestul nostru decisiv și a fost informat despre expulzarea unui diplomat eston”, a adăugat ea.

Tensiunile dintre Rusia și statele baltice - Estonia, Letonia și Lituania - au crescut de când trupele ruse au capturat Peninsula Crimeea Ucrainei în 2014 și Moscova a anexat teritoriul în mod ilegal.

Tensiunile s-au intensificat luna trecută, când Lituania, Letonia și Estonia au lansat un apel pentru „impunerea unor măsuri restrictive” împotriva Moscovei în legătură cu arestarea politicianului rus de opoziție Alexei Navalnîi și otrăvirea sa.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG